Zaterdag 8 juni 2024
14:00 - 22:00
Wilhelminaplein Hardenberg
Huttenkloas bestaat reeds sinds 2000, de oprichters zijn Johan Nijhof en Ruud van de Gevel zijn begonnen in de kelder van de Leeren Lampe in Raalte en bestaan volgend jaar alweer 25 jaar.
Aangezien het brouwen aanzienlijke vormen aannam, zijn ze in 2017 verhuist naar Albergen om zich daar te vestigen en de capaciteit behoorlijk uit te breiden met brouwketel s van 2000 liter i.p.v 750 liter. Huttenkloas brouwt niet alleen hun eigen bier, maar ook kunnen hier huurbrouwers terecht met hun eigen receptuur om hier te brouwen.
 
Huttenkloas was een beruchte struikrover in Twente genaamd Klaas Annink, die omstreeks 1750 in de buurt van Bentelo in een armoedig hutje woonde. Hij pleegde verscheidene moorden om aan zijn geld te komen, in eerste deed hij het alleen en later met de hulp van zijn vrouw en zijn zoon. Hij liet je bij hun overnachten en als ze dan in de gaten hadden dat de marktkooplui een leuke dag gedraaid hadden dan was het waarschijnlijk de laatste dag. Want sloeg hij letterlijk je harses in met een bijl. Hij ging echter zelf voor de bijl, doordat hij in de kleren van de Duitse koopman Willem Stint naar de kerk heenging en werd herkend door de vader van Willem. Die was op zoek naar zijn zoon.
Hij werd gearresteerd en vervolgens 110 dagen vastgezet op een dwangstoel, alvorens hij berecht werd en geradbraakt.
 
HUTTENKLOAS BIER, MISDADIG LEKKER BIER……
 
Meer weten over deze brouwerij? Ga dan naar huttenkloas.nl/